Základní údaje

Recept ze dne

25 června, 2022

Čas

40 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

49 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Zdravé palačinky

Zdravé palačinky – low-carb recept

Oblíbených palačinek se při low-carb stravování vzdát nemusíte. Jen potřebujete vědět, jak upravit tradiční recept, aby výsledek odpovídal pravidlům nízkosacharidové výživy.

Báječná snídaně, či výborná svačina – palačinky patří k pokrmům, které chutnají dětem i dospělým, a můžete je připravovat v mnoha obměnách.  Pro low-carb verzi zdravých palačinek je zásadní vyměnit klasickou mouku za nízkosacharidovou. V našem receptu jsme použili kombinaci mandlové a kokosové.

Základní údaje

Recept ze dne

25 června, 2022

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

49 Kč
Suroviny k receptu
Postup
  • Všechny ingredience kromě oleje dejte do mísy a dobře rozmíchejte. Použijte, pokud možno, ruční mixér. Těsto by mělo být hladké a svou konzistencí připomínat hustou smetanu.
  • Připravené těsto nechte chvíli v lednici, je možné si ho nachystat třeba už večer, když chcete smažit palačinky ráno k snídani. Ale pokud spěcháte, postačí na odstátí patnáct či dvacet minut.
  • Pánev lehce potřete olejem a dobře rozehřejte. Tajemství skvělých palačinek tkví ve správně rozehřáté pánvi.
  • Naběračkou nalijte těsto na pánev, dobře ho rozmístěte po celé ploše a po zhruba minutě můžete palačinku obracet. Z druhé strany bude hotová nejspíš i rychleji. Záleží na použité pánvi a nastavené teplotě.
  • Nyní už jen dochutit a rychle popřát dobrou chuť, tyhle palačinky totiž mizí raketovou rychlostí.

Čím dochutit

V receptu používáme vanilkový extrakt, takže počítáme, že připravujete palačinky nasladko a tím pádem se k nim skvěle hodí:

- lesní ovoce,

- ořechy nebo ořechové máslo,

- sirup bez cukru.

Jestliže vynecháte vanilkový extrakt, případně místo kokosové mouky použijete celou dávku mouky mandlové (komu by ve slané verzi vadila příchuť kokosu), můžete palačinky podávat se špenátem, směsí oblíbené zeleniny, slaným tvarohem s nasekanou cibulkou atd.

Tipy na obměnu těsta

- část ořechové mouky můžete nahradit mascarpone;

- pro zvýšení obsahu bílkovin přidejte odměrku proteinového prášku;

- místo mléka kravského použijte rostlinné;

- do těsta palačinek naslano rozmixujte vařenou červenou řepu.

Hotové palačinky vydrží v uzavřené nádobě v lednici 5-7 dnů, dokonce je můžete i zamrazit, v takovém případě se jejich trvanlivost prodlouží až na půl roku. Nejlepší jsou ale každopádně čerstvé, a navíc rychle zjistíte, že i když je usmažíte z dvojnásobné dávky, na později vám žádné nezbydou.

Uložit recept

Ohodnoťte tento článek/recept
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

270 kcal

Bílkoviny

10 g

Tuky

23 g

Sacharidy

3 g
Komentáře

Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma